Gratis offerte aanvragen

Droogtijdversneller

Na enkele dagen is een vloer beloopbaar, maar het duurt langer voor een vloer volledig is gedroogd. Heeft u een project waarbij de standaard droogtijd te lang duurt? Hiervoor hebben wij een oplossing: met toepassing van een droogtijdversneller wordt de volledige droogtijd gereduceerd naar 14 of 21 dagen. Standaard gebruiken wij de droogtijdversneller van 14 dagen.

Wanneer moet ik een droogtijdversneller gebruiken?
Zit u bijvoorbeeld met de oplevering van een nieuwbouwproject? Of heeft u een winkelpand of bedrijfsruimte die voor een bepaalde tijd open moet zijn, maar u loopt achter op de planning? Of moet u in verband met het herstellen van verzekeringswerk zo snel mogelijk opleveren? Bespaar dan aanzienlijk op kostbare tijd door het toepassen van een droogtijdversneller in een cementdekvloer.

Welke voordelen heeft het gebruik van een droogtijdversneller?
Uiteraard is de vloer veel eerder droog. Na 14 of 21 dagen is de vloer volledig droog. De exacte droogtijd is afhankelijk van de relatieve luchtvochtigheid en buitentemperatuur. Maar daarnaast heeft het gebruik van een droogversneller nog extra voordelen: het risico op krimp van de vloer wordt minder en daardoor is het ook ideaal voor vloeren met een vloerverwarming. Toepassing van droogtijdversneller levert geen verlies op van de kwaliteit, gladheid van de vloer en druksterkte van de cementdekvloer.

Wat is een droogtijdversneller?
Een droogtijdversneller is een product waarmee een gecontroleerde en versnelde droging van een cementdekvloer wordt behaald. Dit komt doordat er een stof wordt toegevoegd aan de zandcement-mix waardoor het water kristalliseert en het de vloer stabiliseert.

Heeft u interesse in een droogtijdversneller?
Het verwerken van een droogtijdversneller in een cementdekvloer is niet standaard. Daarom vertellen wij er u graag meer over. U kunt contact met ons opnemen of aangeven in ons offerteprogramma dat u interesse heeft in het toepassen een droogtijdversneller. Dan nemen wij contact met u op.

Bekijk ook eens:

Uw vloer, ons vak! Multi Mortel Brabant