Gratis offerte aanvragen

Vloerverwarming

Wilt u in uw vloer ook vloerverwarming aanbrengen, of denkt u hierover na? Wij kunnen voor u ook de aanleg van vloerverwarming verzorgen.

Dit doen wij niet zelf, dat is niet ons vak. Maar wij werken samen met een partner, gespecialiseerd in het leggen van vloerverwarming systemen.  Door deze samenwerking hoeft u zich geen zorgen te maken over planning en afwerking, dit stemmen wij helemaal op elkaar af.

Vloerverwarming is een hele gezonde manier van verwarmen. Met vloerverwarming wordt de kans op vochtigheid en schimmels een heel stuk kleiner als met radiatorverwarming. Zeker als vloerverwarming als hoofdverwarming wordt gebruikt en de radiatoren met de aanwezige stofnesten waarin bacteriën en schimmels kunnen groeien, niet meer nodig zijn.

Samengevat zijn de voordelen van vloerverwarming:

  • Comfortabel: Vloerverwarming geeft een comfortabele stralingswarmte
  • Energie besparend: U haalt een hoger rendement uit uw CV ketel
  • Esthetisch: U ziet niets van de vloerverwarming. Geen radiatoren of convectorputten zorgen er voor dat u uw woning vrijer kunt inrichten en geen ontsierende elementen heeft.
  • Gezonder: minder kans op vochtigheid en schimmels

 

Wij hebben onze partner na een strenge selectie uitgekozen. Reden om voor deze partner te kiezen is dat zij net als Multi Vloeren Brabant voor kwaliteit gaan tegen een goede prijsverhouding. Wanneer wij uw vloerverwarming mogen aanleggen is alles inbegrepen, zoals:

  • bevestigingsmateriaal
  • randisolatie
  • bevestigingsmethode (netten, frezen of noppen)
  • verdeler/pomp.
  • buizen
  • reflectiefolie (bij binden op netten)

De gebruikte materialen zijn allemaal van de beste kwaliteit die voldoen aan kwaliteitsnormen.

Er zijn drie mogelijkheden om een vloerverwarming aan te brengen:

1. Binden op gegalvaniseerde netten
Voordat de cementdekvloer wordt gemaakt worden de vloerverwarmingsslangen vastgebonden op een gegalvaniseerde staalmat. Op de dragende-/ betonvloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht voor een snellere opmarming. De door ons gebruikte netten zijn gegalvaniseerd omdat niet gegalvaniseerde netten kunnen gaan roesten. Roest kan verkleuring van de dekvloer tot gevolg hebben.

2. Infrezen in de cementdekvloer
Eerst wordt de cementdekvloer gelegd. Als deze voldoende is uitgehard (na ongeveer 1 week) kunnen de sleuven voor vloerverwarming worden gemaakt. Dit is een oplossing als een verhoging van de werkvloer niet gewenst is. De slangen liggen hoger als bij het binden op gegalvaniseerde netten waardoor de vloer sneller opwarmt. Infrezen kan ook in een bestaande cementdekvloer, betonvloer of tegelvloer.
Tip: kies bij vloerverwarming altijd voor vezelversterking in uw cementdekvloer. Vezelversterking zorgt voor een betere warmtegeleiding en uw vloer is sneller op temperatuur. Daarnaast levert vezelversterking een vloer op die beter bestand is tegen krimpscheuren en slijtvaster is.

3. Noppenplaat systeem
Op de vloer (betonvloer of houten systeemvloer) wordt een noppenplaat gelegd. Dit systeem is uitermate geschikt wanneer uw vloer niet geïsoleerd is en vloerverwarming wilt toepassen. Een noppenplaat zorgt voor een goede verdeling van de buizen voor uw vloerverwarming. Na de installatie van de vloerverwarming wordt de vloer afgewerkt met een cementdekvloer.

 4. Tackerplaat systeem
Met een tackerplaat systeem worden de buizen vastgezet op een daarvoor geschikte tackerplaat. Deze plaat heeft geluid reducerende en isolerende eigenschappen. Bij glazen puien en tuindeuren worden de buizen dichter op elkaar gelegd: hierdoor wordt op deze plaats meer warmte gecreëerd en de kouval van het glas wordt opgevangen.  De voordelen van het tackerplaatsysteem zijn: Snel te monteren, direct geluids en warmisolatie en laag energiegebruik.

Bekijk ook eens:

Uw vloer, ons vak! Multi Mortel Brabant