Gratis offerte aanvragen

Wapening cementdekvloer

In een cementdekvloer kunnen we wapening aanbrengen. Traditioneel vind wapening plaats met metalen netten, maar wij werken met glasvezel netten voor dekvloeren. Dit doen we bewust, want door het gebruik van dit materiaal is er veel minder aanmaakwater in vergelijking met metalen netten. Dit komt de sterkte van de cementdekvloer ten goede.

Waarom een wapening in een cementdekvloer?

Een wapening verstevigt de cementdekvloer. Het risico op krimpscheuren is bijna nihil en de cementdekvloer kan zwaarder worden belast.  Het risico op scheuren wordt met 70% teruggebracht.

Wanneer een wapening in een cementdekvloer?

Als de cementdekvloer zichtbaar blijft (dan komt er bijvoorbeeld geen parket of tegelvloer op te liggen) bevelen we wapening aan. Ook wanneer er enkel een coating wordt aangebracht raden we wapeningnetten aan.
Daarnaast is het soms noodzakelijk om wapening aan te brengen. Bijvoorbeeld wanneer uw cementdekvloer moet worden aangebracht op isolatie en de dikte van de vloer minder dan 6 centimeter is.

Hoe wordt de wapening aangebracht?

De wapening wordt aangebracht bij het maken van uw cementdekvloer. Dit doen we door de cementdekvloer in twee lagen aan te brengen. De wapening wordt na het aanbrengen van de eerste laag gelegd. Daarna wordt de tweede laag aangebracht en uw cementdekvloer perfect afgewerkt. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat de mortel ook beter is verdicht.

Bekijk ook eens:

Uw vloer, ons vak! Multi Mortel Brabant